1. Food-trends
  2. Uniek pilootproject in Hasselt: krijg je eten thuisgeleverd in een herbruikbare verpakking
Uniek pilootproject in Hasselt: krijg je eten thuisgeleverd in een herbruikbare verpakking

Uniek pilootproject in Hasselt: krijg je eten thuisgeleverd in een herbruikbare verpakking

Je kan je maaltijd nu in een herbruikbare verpakking bestellen bij een select aantal restaurants in Hasselt ! Zo willen we de hoeveelheid afval van verpakkingen voor eenmalig gebruik drastisch verminderen. Dit jaar testen we live hoe herbruikbare verpakkingen in de maaltijdbezorging in Hasselt kunnen worden geïntroduceerd.

Doe mee!

Woon je in Hasselt en wil je herbruikbare verpakkingen testen? Dit is een unieke kans om bij de eersten te zijn die in Hasselt maaltijden bestellen in herbruikbare verpakkingen!

Kies voor herbruikbare verpakking bij één van de deelnemende restaurants in Hasselt en krijg tot € 3 korting.

Hoe het werkt

  • Surf naar deliveroo.be en bestel een maaltijd naar keuze bij een van de deelnemende restaurants in Hasselt.
  • Kies bij je bestelling voor herbruikbaar. De waarborg (statiegeld) per herbruikbare verpakking is 2 euro voor een grote en 1 euro voor een kleine verpakking.
  • Je bestelling wordt in herbruikbare verpakking(en) bij je afgeleverd.
  • Was en droog na gebruik de verpakking(en).
  • Breng je lege verpakking(en) zo snel als mogelijk terug naar één van de deelnemende restaurants.Deliveroo
  • Ontvang per verpakking je 2 euro statiegeld terug. Als dank voor de moeite, krijg je ook een code voor € 1,50 korting op je volgende bestelling bij Deliveroo.  
  • Vul de korte vragenlijst over je ervaring met de herbruikbare verpakking in. Deze sturen we je toe per mail. Als dank voor het delen van je mening storten wij € 1,50 tegoed op je Deliveroo account.

Deelnemende horecazaken in Hasselt

Bij onderstaande restaurants kun je in herbruikbaar bestellen én je lege verpakking terugbrengen. Deze lijst wordt steeds langer!

Wil je met jouw restaurant deelnemen?

Steeds meer klanten vragen om duurzamere verpakkingen. Herbruikbaar is de meest duurzame optie die je kunt bieden. Doe met je restaurant mee met dit pilootproject en je bent één van de allereersten die in België maaltijden in een herbruikbare verpakking laat bezorgen.

Deelname is gratis en vereist weinig aanpassingen. Mail ons op  en we geven je vrijblijvend alle informatie.

Over het pilootproject Deliveround

Met het pilootproject Deliveround onderzoeken en testen we herbruikbare verpakkingen voor maaltijdbezorging. Maaltijdbezorgdienst Deliveroo, milieuorganisatie Recycling Netwerk Benelux en Stad Hasselt werken samen aan deze circulaire oplossing voor de verpakking van thuisbezorgde maaltijden.

Het team onderzoekt wat voor consumenten, horecazaken, bezorgdiensten én het milieu de meest geschikte verpakking en het meest optimale logistieke systeem is.

Dit project is is een primeur in België en een voorloper in Europa. Geen enkele van de grote maaltijdbezorgdiensten maakt op dit moment gebruik van herbruikbare verpakkingen. Wie een pizza of een hamburger thuis laat bezorgen, ontvangt deze altijd in een wegwerpverpakking. Na een paar minuten gebruik belandt de verpakking al in de vuilbak, en wordt zelden gerecycleerd. Het experiment sluit aan bij de groeiende bezorgdheid rond eenmalige plastic wegwerpverpakkingen.

Deliveround in de media

Tot slot

Heb je nog vragen, mail ons dan op

Deliveroo

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application