1. Food-trends
  2. De 10 meest bizarre gerechten die je bij Deliveroo kan bestellen
De 10 meest bizarre gerechten die je bij Deliveroo kan bestellen

De 10 meest bizarre gerechten die je bij Deliveroo kan bestellen

Elk land heeft zo zijn eigen traditionele gerechten, zoals België mosselen met friet heeft en Spanje Paella serveert met vis en konijn. Echter zijn er heel wat gerechten, zelfs bedacht in eigen land, waarvan we het bestaan nog niet wisten, laat staan dat we al eens van deze gerechten geproefd zouden hebben.

Deliveroo presenteert de meest originele (soms bizarre) gerechten waarvan je niet verwacht dat je deze op het platform kan bestellen. Van lokale Belgische gerechten en klassiekers tot de meest originele Oosterse desserts en snacks. Hieronder een overzicht.

1/ Tatjespap

 In Oost- en West-Vlaanderen zullen ze meteen weten wat dit gerecht precies is, maar daarbuiten vragen mensen toch twee keer wat dit is. Het is een puree op basis van karnemelk, met een gepocheerd ei en heerlijk met grijze garnalen erbij. Verkrijgbaar bij Meme Gusta in Gent.

2/ Lacquement

Ook wel een Lackmans, is een dunne ovale wafel met een vloeibare kandijsiroop vulling. Voornamelijk gekend in Antwerpen en Luik als kermisgerecht. Verkrijgbaar bij Plouette en Delforge in Luik.

3/Cereal for breakfast

Ok, die kent iedereen! Maar die laten bezorgen via een fietskoerier? Toegegeven, dat je dat niet wist... En voor zij die niet kunnen kiezen, meng je toch gewoon verschillende soorten ontbijtgranen door elkaar! Sinds kort verkrijgbaar bij Cereal Heaven in Antwerpen.

4/ Golden Sandwich

Deliveroo

Op zich is een belegd broodje geen bizar gerecht, maar als er 24 karaat bladgoud aan wordt toegevoegd en onder de noemer "24 Carat Magic" wordt verkocht, dan behoort deze luxesandwich wel op de lijst van Deliveroo. Verkrijgbaar bij Lions The King In Sandwiches in Antwerpen.

5/ Mochi

Ofwel Japanse rijstcake. Een traditioneel gerecht voor de Japanse jaarwisseling, maar intussen het hele jaar door te verkrijgen in verschillende kleuren met tal van vullingen en smaken. In Brussel kan je je bestelling mochi's plaatsen bij Mochi Bar by Homemade Kitchen en MOCHI'S.

6/Bao

Of Baozi is een uit de Chinese keuken overgewaaid met gist gezuurd gevuld broodje. Wij kennen het vooral als een gestoomd broodje met verschillende vullingen van vlees, vis of vegetarisch. Ontdek jouw favoriete Bao bij Ichi Bao in Gent, Wagamama in Antwerpen en Let's Dim Sum en Sunny Bao in Brussel.

7/Okonomiyaki

Een mengeling aan gesneden groenten die op een teppanyaki worden gebakken en afgewerkt met een Japanse soja saus. Deze Okoz is een typisch Japanse street food klassieker die verkrijgbaar is bij het gelijknamige restaurant in Antwerpen.

8/ Bibimbap

Een culinaire reis naar Korea? Dankzij Bibimbap proef je een veelheid aan smaken en texturen, met als basis gemixte rijst en afgewerkt met knapperige groentjes. Verkrijgbaar bij Bibimbap - Seoul Kitchen en KOBAP in Brussel via Deliveroo;

9/ Bentō

Het Japanse woord voor lunchbox vertaald zich in 'bentō' waarbij je je maaltijd verdeelt in vakjes. Ideaal voor kieskeurige eters! Een traditionele bentō bestaat uit rijst, vis of vlees en groeten. Intussen zijn vele verschillende variaties beschikbaar bij Miyako en Bento by Ryoma in Brussel via Deliveroo.

10/ Octopus balls

Waan je in Osaka waar Takoyaki werd uitgevonden. Het is een ronde snack gemaakt van een beslag van tarwebloem. "Tako" betekent octopus en "Yaki" gebakken. Proef in Antwerpen deze Japanse snack bij Takumi.

Daag jij jezelf uit om één van bovenstaande gerechten aan huis te laten leveren met Deliveroo en uit te proberen? Dit is alvast de gelegenheid om een stukje Japan, China of Connecticut tot bij je thuis te brengen en toch dat vakantiegevoel te ervaren.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application