1. Food-trends
  2. De 10 food trends van 2020
De 10 foodtrends van 2020

De 10 food trends van 2020

Van Matcha met havermelk, acaïbowl met chiazaad tot een detox cure met groene sapjes. 2019 was er één om je smaakpapillen te verwennen. Welke gerechten ga je vast en zeker in 2020 zien verschijnen op je insta-feed?  Met behulp van trends, inzichten en data brengen we hieronder de food trends van 2020 in kaart.

 1/ VEGAN-ISH

Deliveroo

Voedingstrends zoals het flexitarisme, vegetarisme of veganisme klinken ons nie  langer als onbekend. Vegan is niet bepaald nieuw, maar de groeiende trend "veganist" toont aan dat steeds meer mensen vegan implementeren in hun eetpatroon waar ook vlees en vis deel van uitmaken. Het gaat erom dat mensen een evenwicht zoeken in hun maaltijdkeuzes.

Deliveroo tip: Veg'ger (Brussel), Ami (Brussel) & Greenway (Gent, Leuven, Brussel en Antwerpen)

2/ GRAZING

Deliveroo

Het klassieke eetpatroon waarbij je drie maaltijden per dag eet, is voorbij! Verschillende kleinere porties en snacks bestellen doorheen de dag is de nieuwe trend. Vooral op donderdag en zondag worden de meeste snacks besteld via Deliveroo. Op dinsdag snoepen we dan net weer minder.

Deliveroo tip: Panos (Gent), Broebbeleir (Brussel) & Charlie's Chips (Brugge)

3/ STREET FOOD

Deliveroo

Dagelijks eten meer dan 2,5 miljard mensen wereldwijd street food. Doe mee aan deze trend en bestel vandaag nog Indisch, Grieks, Chinees, Japans of Thaïse streedfood op Deliveroo.

Deliveroo tip: Loa streetfood (Antwerpen), Bambu (Mechelen) & Würst (Gent en Leuven)

4/ THE NEW SALAD

Deliveroo

Onze interne trendwatchers nemen salade serieus. Een nieuwe golf salades, meer dan gewoon een blad sla, komt eraan! Er zijn 5 ingrediënten die we kunnen verwachten in 2020 onze salade:

  • Fermenten zoals lactose gegiste sauzen en miso;
  • Nieuwe quinoa: teff (Abessijns liefdesgras) en freekeh (graanproduct);
  • Notenpasta's voor dressings en dips (bijvoorbeeld zonnebloempitten);
  • Onderbenutte producten zoals koolraap, zeewier of roodalgen;
  • Gedehydrateerde groenten voor extra textuur

Deliveroo tip:Nood (Brussel), Vers-Zuid (Antwerpen) & Maju (Antwerpen)

5/ NO OR LOW ALCOHOL

Deliveroo

Een gezond lichaam staat gelijk aan een gezonde geest. Afgelopen jaar, zagen we een toename van het aantal bestellingen van alcoholvrije bieren in de wintermaanden en dan voornamelijk in februari. Deze trend zal in 2020 gestaag toenemen.

Deliveroo tip: Joe & The Juice (Antwerpen)

6/ FRESH PASTA

Deliveroo

Terwijl we 10 jaar geleden kant-en-klare pastasaus aten, is er nu steeds meer vraag

naar verse pasta. Jullie zochten in 2019 massaal naar  "verse pasta" op Deliveroo.be  en we zien dit

aantal zeker nog toenemen in 2020. Pasta is niet voor niets het best scorende gerecht op Deliveroo!

Deliveroo tip: Pici (Antwerpen) & San Marco (Gent)

7/ EXPERIENCE

Deliveroo

Bij generatie Z draait alles rond ervaringen. Ze geven liever €75 uit aan een  spannende show cooking avond dan aan een kledingstuk. Hoe creëer je die ervaring? Uit ons onderzoek blijkt dat consumenten sfeer en service net zo belangrijk vinden als het eten zelf.

Bij het leveren van eten wordt er creatiever omgegaan om een ervaring te creëren: van ongebruikelijke ingrediënten tot digitale ervaringen, kunnen consumenten in 2020 meer dan tevoren van een ongewone eetervaring genieten. Ontdek op Deliveroo steeds als eerste de laatste nieuwe restaurants in jouw stad.

8/ BALANCING TO BE SUSTAINABLE

Deliveroo

2020 is het jaar van evenwicht. Consumenten breken met gewoontes, experimenteren met nieuwe levensstijlen en proberen nieuwe gerechten uit in een poging om gelukkiger, verantwoordelijker en duurzamer te leven.

Evenwichtige voeding, waarbij sommige vleesgerechten worden vervangen door plantaardig voedsel. Een evenwichtige gezondheid waarbij hamburgers en pizza's soms al eens plaats kunnen maken voor een salade of plantaardige alternatieven. Een evenwicht in financiën waarbij geld op een verstandige manier wordt uitgegeven.

Deliveroo tip: Le Botaniste (Brussel & Gent), Veg'ger (Brussel) & Loving Hut (Leuven)

9/ INSTAGRAMMABLE

Deliveroo

Sinds een paar jaar is het 'in' om je eten te fotograferen en te delen op sociale media. Ook in 2020 zullen mensen vaker foto's van gerechten maken en delen. De meest voorkomende gerechten op sociale media zijn: milkshakes,burgers, donuts, sushi, frieten.

Deliveroo tip: The Avocado Bar (Leuven & Mechelen), Humm (Antwerpen) & Bavet (Antwerpen, Gent, Leuven, Brugge & Brussel)

10/ ON FIRE

Deliveroo

Eén van de oudste en meest primitieve kookmethoden is terug: koken op houtskool! De houtskoolachtige smaak is de afgelopen maanden toegenomen aan populariteit. Met zijn rokerigheid en houtachtige diepte die de natuurlijke smaak van de ingrediënten benadrukt.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application