1. Food-trends
  2. Bier: wat drink je bij welke gerechten?
Bier: wat drink je bij welke gerechten?  

Bier: wat drink je bij welke gerechten?

Je hoeft geen Belg te zijn om te weten dat Belgen hun bier heel serieus nemen. En met goede redenenen: ondertussen zijn er in België zo'n 1100 biermerken en 160 brouwerijen. En voor iedere biertje bestaat er zelfs een speciale glas met een vorm die de smaak van het bier verbetert. Maar welk biertje maakt het gerecht nou helemaal af? We'll help you out!

1. Dark & Roasty

In Duitsland weten ze wel het een en ander over lekkere speciaalbiertjes. Probeer eens een Paulaner of Weihenstephaner. Een Duits helles-, kölsch- of kellerbiertje complimenteert stuk voor stuk jouw terriyaki beef, mac & cheese en zelfs een chocolade caramel brownie. Had je niet gedacht he?

Deliveroo

2. Sour & Fruity

Dat een biertje bij een pizza een goede combinatie is dat wisten we natuurlijk al. Maar ook bij zalm, kip en een zoete fruitige taart is het een top combinatie. Probeer bijvoorbeeld eens een witbiertje bij een citroentaartje.  

Deliveroo

3. Hoppy & Bitter

Antipasti lekker met wijn? Natúúrlijk. Maar als je in de mood bent om eens wat anders te proberen, raden wij aan om er een pale ale of ipa bij te drinken. En het brandende gevoel op je tong vanwege een pittige thai curry verzacht je prima met een imperial ipa.

Deliveroo

4. Fruity & Spicy

Fruitig en pittig: een machtig mooie combinatie. Een frisse zomerse salade kan je perfect in balans brengen met een saison of tripel. En of je nou houdt van sushi, ceviche, poke, fruit de mer of een pasta met zeevruchten: just try!

Deliveroo

Dus als je denkt dat je alles qua wijn nu wel een keertje weet, this is your guide. Nog een reden om af en toe een speciaalbiertje te proberen: het schijnt dat een biertje op zijn tijd goed kan zijn voor je hart en bloedvaten.

Met een paar klikken heb je via Deliveroo het eten al en dan kan je vanaf nu het juiste soort bier kiezen. Cheers!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application