1. Food-trends
  2. 100% CO2-compensatie van afhaal tot levering
Volledige CO2-compensatie van afhaal tot levering

100% CO2-compensatie van afhaal tot levering

Deliveroo is het eerste Belgische leveringsplatform geworden dat 100% van de Co2-uitstoot van haar leveringen via ons platform compenseert.

Het CO2-compensatieprogramma wordt volledig gefinancierd door Deliveroo, zonder kosten voor restaurants of klanten, en zal alle leveringen - van het punt van herkomst tot het restaurant en van het restaurant tot de klant - compenseren.

Waarom compenseert Deliveroo zijn CO2-voetafdruk?

De overgrote meerderheid van de Deliveroo koeriers België levert volledig met de fiets, maar sommigen geven de voorkeur aan gemotoriseerde voertuigen, en dit aantal groeit elk jaar. We erkennen de bijdrage die Deliveroo levert aan de CO2-voetafdruk van België, en we zijn enthousiast en trots dat we er iets aan doen.

De beslissing om onze CO2-uitstoot te compenseren volgt op een aantal duurzaamheidsinitiatieven die we in het verleden hebben gelanceerd, zoals Beach Clean Ups in Oostende in samenwerking met herbruikbare think-thank The Recycling Network en het milieuvriendelijke verpakkingsbedrijf Bunzl. We zetten ons in om ons best te doen voor restaurants, renners, klanten en de planeet, en om een positieve impact te hebben op de gemeenschappen waarin we actief zijn. Daarom stimuleren we het gebruik van fietsen ook via onze partners BillyBike, Swapfiets, Zzoemer en e-bike to go.

Wij erkennen ook dat milieuduurzaamheid een goede doel is die steeds meer in het middelpunt van de belangstelling staat. Comes heeft recentelijk een consumentenonderzoek uitgevoerd met de volgende bevindingen:

  1. 75% van de respondenten verwachten dat elk bedrijf stappen onderneemt om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen.
  2. 81% van de respondenten van mening is dat een milieuvriendelijke optie de standaard leveringsoptie moet zijn.

Het Deliveroo initiatief is dan ook een antwoord op de vraag van veel consumenten en vraagt ook geen extra kosten. Deze bevindingen tonen aan hoezeer ons CO2- compensatie initiatief bij onze klanten resoneert.

In welk type van CO2-compensatie is Deliveroo betrokken?

Om deze uitstoot te compenseren, heeft Deliveroo CO2- compensaties gekocht voor al de leveringen in het komende jaar met de Belgische start-up Tapio. De CO2-compensatie draagt bij aan de financiering van de Clean Cooking Alliance initiatief  in Kenia.

Wat betekent dit voor mij als klant van Deliveroo?

Als klant op ons platform betekent dit nu dat de levering van al uw bestellingen die je via de Deliveroo plaatst CO2-neutraal zal zijn.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application